Historie

Nadat wij in 1993 onder de vlag van MPS Hut BV de activiteiten van Gerpo BV hebben voortgezet onder de nieuwe naam Ramefa BV, hebben wij ons mede door diverse investeringen in nieuwe portaal persstraten ontwikkeld tot een gerenommeerde onderneming in de metaalwaren branche.

Dit heeft ertoe geleid dat Ramefa in 2007 als dochteronderneming van Elcebe Beheer BV een zelfstandige onderneming is geworden. In mei 2010 heeft Ramefa de gereedschap makerij “Van Sprang en Moonen “ uit Tilburg overgenomen en ingelijfd onder haar nieuwe naam SMG Geertruidenberg BV.

Een gerenommeerde gereedschap makerij die al ruim 36 jaar bestaansrecht genoot op het gebied van constructie en aanmaak van stempels, matrijzen en gereedschap onderdelen. In november 2010 is SMG verhuisd naar Geertruidenberg.

Ramefa en SMG zijn hierdoor direct naast elkaar gevestigd in ons eigen pand en is een samenvoeging van de gereedschap makerij van Ramefa en SMG een feit. Hierdoor is een intensieve en efficiënte samenwerking gerealiseerd. Later in 2015 is tevens ter uitbreiding van de gereedschapmakerij ook Tool2000 uit Kaatsheuvel overgenomen en samengevoegd.

In 2018 is het bedrijfspand uitgebreid met 500 M2 en hebben we ruim 3.000 m2 tot onze beschikking om de expansie van beide bedrijven te kunnen huisvesten.